hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye sivil hassasiyetiyle ayrışıyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye, terörle mücadelede sivil hassasiyetiyle ayrışıyor. Mehmetçik, sivilleri korumak için şehitliği göze alıyor. Nasıl mı? Uzman isimler inceleme haberimizde yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu görüntüler Amerika Birleşik Devletleri’nin bombalarına hedef olan Rakka'dan. Suriye'nin Rakka kenti cehenneme döndü. 2017 yılında DEAŞ bahanesiyle, terör örgütü PKK'ya destek verirken ABD, kenti yok etti. Resmi rakamlara göre, bin 500'den fazla sivil öldürüldü.

    Türkiye sivil hassasiyetiyle ayrışıyor

    Bu görüntüler ise, İsrail'in son Gazze saldırısından. Bu, artık soykırım olarak kayıtlara geçen bombardımanın görüntüsü. Gazze artık bir ölüm yeri. İsrail'in acımasız saldırılarının son merkezi. On binlerce sivil öldürüldü. İsrail yönetimi gazetecileri bile hedef aldı, üstelik açıklamada ‘Onları gazeteci değil Filistinli diye öldürdük’ mesajı dahi verildi. Hem ABD hem de İsrail ordusunun hedefindeki kentlerin sonucu bu. Ya Türkiye.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye sivil hassasiyetiyle ayrışıyor

    Üç fotoğraf arasındaki fark aslında Türk ordusunun nasıl hassas bir süreç yürüttüğünün kanıtı. Bir yanda Rakka, diğer tarafta Gazze, son fotoğraf ise Türkiye'nin operasyonu sonrası terörden temizlenen Afrin. 2018'deki operasyonda, harekatın planlaması ve icrası sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri sadece teröristleri, terör örgütüne ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçleri hedef aldı. Bu durum Afrin merkezinin teröristlerden arındırılması sonrasında sahada kendini bir kez daha gösterdi.

    Türkiye sivil hassasiyetiyle ayrışıyor

    Ve günümüzde ne olduğu sorusu. Karakışta, sarp dağlarda, sis ortasında mücadele. Türkiye, Pençe-Kilit operasyonları Irak'taki terör varlığına kilit atmış durumda. Terör örgütünün son dönemdeki amansız saldırılarının arkasındaki neden bu sorusu gündemde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Silahlı Kuvvetleri, terörü sınır ötesine hapsetti. Üstelik terör kaynakları birer birer kurutuluyor. Sıradaki yerler, idari merkez konumundaki Kandil, komuta konumundaki Gara'daki derin mağaralar ve Suriye sınırındaki Sincar Dağı çevresindeki terör mevzileri. Oradan Suriye'ye lojistik sağlanıyor. Türk ordusu ve Milli İstihbarat Teşkilatı o geçiş noktalarını ve komuta merkezlerini ve üst düzey isimleri hedef alıyor. Ama en önemli nokta, terörle mücadele ederken Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın sivil hassasiyeti ön planda tutması. Peki nasıl?

    Türkiye sivil hassasiyetiyle ayrışıyor

    Milli İstihbarat Teşkilatı yüzden fazla üst düzey terör yetkilisini etkisiz hale getirdi. Sivil hassasiyet ön plandaydı. Türk ordusu ve jandarması hendek operasyonları yaptı. Orada da süreç aynı şekilde işletildi. Şimdi ise keskin kayalıklarda, mağarada, sisin ortasındaki dağlarda karakışta mücadele var. Ama yine aynı hassasiyetle güvenlik güçleri hareket ediyor. Siviller zarar görmesin diye Mehmetçik şehitliği göze alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ve son Metina dağlık bölgesindeki saldırı. Aslında bölgede birçok köy var. Türkiye, Mehmetçik hassasiyetle oradaki sivilleri koruyor. Teröristleri hedef alıyor. Aslında o gece teröristler tek bir üsse değil aynı anda 5 ayrı üsse saldırdı. Diğer 5 üste alınan önlemler sayesinde saldırılar bertaraf edildi. Sivil yerleşim yerlerine oldukça yakın olan Metina’daki o bölgedeki üste 9 askerin şehit düştüğü saldırı gerçekleşti. Güvenlik kaynakları, teröristlerin de sivil yerleşim yakınlığını kullanarak saldırıyı gerçekleştirdiğine dikkat çekiyor. Teröristlerin o gece sivil oldukları izlenimini verdikleri, o bölgedeki köylerden çıkan sivil araçlarla ön karakol bölgesine 1 kilometre mesafeye kadar yaklaşıyor. TSK'nın bölgede sivillere dönük saldırı olmaması için gösterdiği hassasiyetin terör örgütü tarafından kullanıldığı ifade ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye sivil hassasiyetiyle ayrışıyor

    Uzmanlar, terörle mücadele 40 yılı aşan bir mücadele. Binlerce kayıp var, ama Türk ordusunun sivil hassasiyeti hem düşmana korku hem de vatandaşa güven verecek nitelikte diyor. Bundan sonraki süreçte, kaynağından yok edilmesiyle, terörün yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da emperyalist aparat olarak kullanılmasının önüne geçileceğini söylüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow