Twitter'dan "başarısız olduk" özürü
"Bize güvendiniz ama biz başarısız olduk". Facebook’tan sonra, Twitter da aynısını yaptı. Sosyal paylaşım sitesi, kullanıcılarının kişisel bilgilerini reklam veren şirketlerle paylaştıklarını açıkladı.
Dev sosyal ağ twitter, kullanıcıların kişisel verilerini, izinleri dışında reklam verenlerle paylaştıklarını itiraf etti.
261 milyon kullanıcısı olan twitter, "Tercihleriniz konusunda bize güvendiniz ama biz başarısız olduk" sözleriyle kullanıcılarından özür diledi.
Açıklamada, güvenlik ayarlarında bir problem yaşandığı, reklamlarla ilgili gerekli ayarları yapan kullanıcıların bile bilgilerinin paylaşıldığı belirtildi.
Şirket yetkilileri, söz konusu problemin çözüldüğünü ve kaç kişinin hatadan etkilendiğinin tespit edilmesi için inceleme başlatıldığını söyledi.
Twitter'dan önce, Facebook'un başı da izinsiz veri paylaşımı yüzünden belaya girmişti.
Facebook, 87 milyon kullanıcısına ait kişisel verileri, Cambridge Analytica adlı siyasi danışmanlık şirketiyle izinsiz paylaşmıştı.
Bu verilerin, Amerika'daki Başkanlık seçimleri ve İngiltere’nin Brexit referandumu öncesinde toplandığı öğrenilmiş, bunun seçmenin görüşlerini etkilediği gerekçesiyle tepki görmüştü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Vatikan'da papa seçimi başlıyor: En güçlü aday kim?
-
Pakistan sokaklarda, Hindistan tatbikatta: "Ateşle oynuyor"
Keşmir sorunu nedir? Hindistan ve Pakistan arasındaki en gerilimli fay hattı: 5 soru 5 yanıt...
Sindoor Operasyonu: Hindistan neden bu ismi seçti? İşte sebebi...
"Bu savaş Hindistan-Pakistan savaşı değil! Örtülü ABD-Çin savaşı"