hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna çıkışı Macron'a oy kaybettirdi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ukrayna çıkışı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'e pahalıya patladı. Macron'un "Ukrayna'ya asker gönderebiliriz" açıklaması Fransızlara soruldu. Fransızların büyük çoğunluğu Macron'un bu tavırlarından memnun olmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Asker gönderme de ihtimaller arasında dinamikler gerektirirse, bu ihtimal de değerlendirilir…” Bu sözleri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ülke içerisinde popülerliğine ciddi zarar verdi.

    Anketlere göre son bir ayda Macron'u destekleyenlerin oranı yüzde 4 azaldı.

    Ukrayna çıkışı Macrona oy kaybettirdi

    Fransızların yüzde 72’si Macron’un politikalarından memnun değil, destekleyenlerin oranı yalnızca yüzde 28.

    Aynı düşüş eğilimi genç Başbakan Gabriel Attal'ın da popülaritesinde gözlendi. Fransızların yüzde 55'i Başbakan'dan memnun olmadığını söylerken, memnun kalanların oranı ise yüzde 45’e geriledi.

    Ukrayna çıkışı Macrona oy kaybettirdi

    Uzmanlara göre bu değişim, “Fransa'nın Suriye'ye askeri müdahaleye hazırlandığı Eylül 2013'te 10 puan birden kaybeden François Hollande'i anımsatıyor.

    Araştırmada “2027’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verirdiniz?” sorusunu yanıtlayan katılımcılar, en çok hükümete dışarıdan destek veren eski Başbakan Edouard Philippe’e destek verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna çıkışı Macrona oy kaybettirdi

    Philippe’i aşırı sağ lider Marine Le Pen, Le Pen’in sağ kolu, aşırı sağın yükselen yıldızı Jordan Bardella, yüzde 31 ile de Başbakan Attal izliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow