hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna için savaşan Ruslardan tehdit

    Ukrayna'da savaş tam hızıyla sürerken ve karşılıkla saldırılar devam ederken Rusya’da sandık başına gidiyor. Ukrayna adına savaşan Rus milislerden de Rusya topraklarında saldırı tehdidi geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya sandığa gidiyor ve oy verme işlemi hafta sonu boyunca devam edecek. Ukrayna adına savaşan Rus milislerden, Rusya'da eylem tehdidi geldi ve “Putin’in ordusu askeri tesisleri şehirlerin içinde, yerleşim yerlerinin içinde saklıyor. Bölge sakinlerini en azından askeri tesislerin yakınındaki alanları terk etmeye çağırıyoruz. Askeri birimlerin yakınında ve bazı fırlatıcıların yakınında ne zaman olacaklarını çok iyi biliyorlar. Yani tüm bu askeri tesisler artık öncelikli saldırı hedeflerimizdir. Putin ilk olarak barışçıl Ukrayna şehirlerinin sakinlerini savaşa maruz bıraktı, onları savaş zamanı tüm bu zorluklara maruz bıraktı. Artık savaş Rusya’ya geldi. Bunun için Vladimir Putin'e yalnızca tırnak içinde teşekkür edebiliriz” sözleri kullanıldı.

    Çoğunluğu Rus vatandaşlarından oluşan üç grup, Rusya’nın Kursk bölgesindeki bir köyü ele geçirdiklerini iddia ettikten bir gün sonra ortak bir açıklamada bulundu, Rusya’daki seçimleri işaret ederek "Kurtuluş Harekatı seçimlerle aynı zamana denk gelecek şekilde zamanlandı ve seçimler sadece 15-17 Mart’ta. Yani elbette en ilginç kısım henüz gelmedi. Şimdi tabiri caizse sadece ön oylama yapılıyor” ifadelerini kullandı.

    Rusya karşıtları gerilla ve uyuyan hücre uyarısı da yaparak “Rusya topraklarında gerilla eylemlerine, sabotajlara ve demiryolu savaşlarına giriştiği bu tür gerilla hücrelerinden oluşan bir ağ zaten oluşturulmuş durumda ve lejyonun sayısı arttıkça, Rusya içinde bize yönelik bu tür uyuyan hücrelerin sayısı da artıyor. Yani Vladimir Putin'e karşı mücadelenin cephesi genişliyor” sözlerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow