hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna Savaşı'nda ikiye bölünen kent

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ukrayna'da savaşın 2 yılı geride kalmak üzere. İki yıl boyunca savaşın en sert cephelerinden biri de Ukrayna'nın güneyindeki Herson şehriydi. Savaş ve çatışmalarla geçen iki yılın ardından Herson, şimdilerde harabeyi andırıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hava karardığında, patlama sesleri artıyor. Burası iki yıllık savaşın her aşamasını gören Ukrayna'nın Herson şehri. İstila, işgal ve kurtuluş. Bugünse artık ikiye bölünmüş şehirde görülen en net şey hasar.

    Rusların mevzileri nehrin kıyısından görülebiliyor. Ve bu tarafta yeni kazılan hendekler Ukrayna'nın hala ne kadar endişeli olduğunu gösteriyor. Ukrayna, nehrin karşısına aylar önce birlik gönderdi. Ve Kırım'ı geri alma umutları şimdilik burada kaldı.

    Ukrayna Savaşında ikiye bölünen kent

    Patlama seslerinden sadece birkaç metre ötede, iki yıldır sessiz bir hayatta kalma mücadelesi yaşanıyor. Rusya'nın tamamını ele geçiremediği şehirde, top atışları hiç durmuyor. Bodrumlarda kurulan kiliselerde dualar temel ihtiyaçlar için.

    Putin'in savaşı üçüncü yılına girerken, milyonlarca ıstırabın sonu görünmüyor. Eski radyoları onlara Rus saldırılarını anlatıyor.

    Ukrayna Savaşında ikiye bölünen kent

    Herson'da kalan siviller için savaş artık normal ancak halen hem bugünlerini hem de geleceklerini hedef almaya devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow