hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Venezuela'da altın madeni çöktü: En az 23 kişi öldü

    KAYNAKCNN TÜRK

    Güney Amerika ülkesi Venezuela'da büyük bir facia yaşandı. Venezuela'nın Bolivar eyaletinde yasa dışı bir altın madeni çöktü. Yaşanan çökme sonucu 23 kişinin hayatını kaybettiği ve hala çok sayıda madencinin toprak altında kaldığı tahmin ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toprağın kendilerine doğru geldiğini görseler de madenin içinde kalan arkadaşlarını bırakıp kaçamadılar. Ve toprak hızla onlarca madencinin üzerine işte böyle çöktü.

    Venezuelada altın madeni çöktü: En az 23 kişi öldü

    Görüntüler, Güney Amerika ülkesi Venezuela'dan. Venezuela'nın Bolivar eyaletindeki yasa dışı altın madeninde, madencilerin toprağın altında olduğu saatlerde bir çökme meydana geldi.

    Yetkililere göre çökme sırasında madende 200'ü aşkın kişi çalışıyordu. Olayda can kayıpları yaşanırken, onlarca madenci de toprağın altında kaldı. Toprak altında kalan yakınlarını bekleyenler hükümete sitem etti.

    Venezuelada altın madeni çöktü: En az 23 kişi öldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşanan çökme, bölgedeki bir ilk değil. Bolivar bölgesi altın, elmas gibi madenler açısından çok zengin bir yer. Bölgede kamu madenlerinin yanı sıra yasadışı madenler de var. Geçen aralık ayında bölgede yine bir maden çökmüş, 12 kişi hayatını kaybetmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow