Video | Netanyahu Lübnan'a mı yöneliyor?
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Güvenlik Kabinesi Toplantısı’nda kuzey sınırındakilerin evlerine geri dönmesini resmi bir savaş hedefi olarak ilan etmesi bekleniyor. Bu hamle, İsrail Gazze'de savaşı bitirse de Hizbullah’a büyük bir saldırı düzenleyerek İsrail’in savaş durumundan çıkmamasını sağlayacak.
Orta Doğu’da artan gerginlikler ve İsrail'in Hizbullah'ı sınırdan geri püskürtmek için bir operasyon başlatma tehditleri ortasında İsrail medyasından bir iddia ortaya atıldı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Güvenlik Kabinesi Toplantısı’nda kuzey sınırındakilerin evlerine geri dönmesini resmi bir savaş hedefi olarak ilan etmesi bekleniyor.
BU KARAR İSRAİL'E NE KAZANDIRACAK?
İsrail, Gazze'deki saldırılarını bitirse de kuzeyde yaşayanları geri getirmek için Hizbullah'ı püskürtmeye yönelik yeni saldırılar gerçekleştirebilecek. İsrail medyasında yankılanan haberlerde, üst düzey yetkililerin Netanyahu'nun bu karara oldukça yakın olduğu bilgisini paylaştığı aktarıldı.
Netanyahu'nun ofisi, "Başbakan uzun zamandır kuzeydeki sakinlerin evlerine geri dönmesi ve bu savaşın bir hedefi olarak güvenliklerinin sağlanmasının hayati bir ihtiyaç olduğunu söylüyor" ifadelerini kullandı.
Farklı haber kanallarında ve sitelerinde yayınlanan haberlerde ise, İsrail'in Lübnan'ın güneyinden Hizbullah'a büyük bir saldırı yapmayı planladığı iddia edildi.
Hizbullah'ın kuzey İsrail'e yönelik günlük saldırıları nedeniyle yaklaşık 60 bin İsrailli evlerini terk etti. İsrail, çatışmaya karşı diplomatik bir çözüme açık olduğunu ifade etti. Ancak bir anlaşmaya varılmazsa kuzeyde güvenliği sağlamak için Hizbullah'a karşı topyekün bir savaş başlatacağını söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?