hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yıllar sonra teslim oldu… 8 milyon euro ile kaçmıştı!

    Almanya'da zimmetine 8 milyon euro geçirerek ortadan kaybolan ve Türkiye’ye kaçtığı düşünülen Yasemin Gündoğan ortaya çıktı. Alman polisi ve Interpol tarafından aranan kadın, ‘Teslim olmaya geldim’ diyerek Almanya'ya döndü. Bremen şehrinde polis tarafından yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya’da balistiği para nakil şirketinden zimmetine 8 milyon euro geçirmiş, siyah bir minibüsle iki buçuk yıl önce ortadan kaybolmuştu. Yasemin Gündoğan Almanya'ya yakalandı. Uzun süre Gündoğan’ın izini süren Alman polisi bu tür vakalarda elde ettiği 100%‘lük başarısıyla bilinen özel bir dedektiflik şirketini bile görevlendirdi.

    Araştırmalarını Türkiye’de yoğunlaştıran bu ekip de bir sonuca ulaşamadı. Muhtemelen soygunu gerçekleştiren çete tarafından infaz edilmiş olabileceği konuşuluyordu. 2.5 yıl aradan sonra Gündoğan Türkiye’den Bremen’e giderek havalimanında Alman polisine teslim oldu.

    31 yaşındaki Yasemin Gündogan avukat aracılığı ile yaptığım kısa açıklamada teslim olmaya karar verdim’ demekle yetindi. Soygundan sonra zimmetine geçirdiği 8 milyon euro ile Türkiye’ye kaçırdığı ihtimali üzerinde duruluyordu. Gündoğan şu anda gözaltında ve sorgusuna devam ediliyor. Bunca süre sonra neden teslim olduğu ya da 8 milyon euronun akıbetiyle ilgili ise henüz net bilgiler yok.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow