Yunan Bakan sınırda demirleri kontrol etti
Mülteciler konusunda sert politikalar izleyen Yunanistan, ülkesinden ayrılan Afgan vatandaşlar için de önlem aldı. Meriç sınırına 40 kilometrelik çelik çit çekildi. Yunan Savunma Bakanı'nın çitleri test ettiği anlar kameraya yansıdı.
Çelik çit çekildi, Yunan Bakan gidip bizzat test etti. O görüntüler sosyal medyada çokça konuşuldu.
Taliban'ın Afganistan yönetimini ele geçirmesiyle birlikte binlerce kişi ülkeden kaçarak umut yolculuğuna çıkıyor. Afgan vatandaşlarının bu kaçışının büyük bir mülteci akınına dönüşmesi beklenirken, bu konuda önlem alan ilk ülkelerden biri Yunanistan oldu. Meriç sınırına 40 kilometrelik çelik çitler çekildi. Çitlerin önüne ise gözetleme sistemi kuruldu.
Yunan Savunma Bakanı Panagiotopulos, Meriç sınırına monte edilen metal çitin sallanıp sallanmadığını, demirlerin dayanıklılığını kontrol ederken görüntülendi. Genelkurmay Başkanı Floros'un ise savunma bakanına "hiçbir şekilde yıkılmaz" dediği kaydedildi.
Yunanistan, Türkiye'nin geçtiğimiz yılın şubat ayında artık Avrupa'ya geçmek isteyen mültecilere engel olmayacağını söylemesi üzerine sınır güvenliğini artırmaya karar vermişti. Sınırda var olan 10 kilometrelik bariyerin güçlendirileceği, 26 kilometre daha ekleneceği belirtilmişti. Kriz koronavirüs salgınının yaygınlaşmasıyla ve mültecilerin sınırdan çekilmesiyle yatışmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?