hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunan Savunma Bakanı’ndan Türkiye’ye övgü

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’nin insansız hava araçları üretiminde önemli adımlar attığını, buna karşı ülkesinin bu alanda geride kaldığını söyledi. Türk İHA sanayiinin yakalanması gerektiğinin altını çizdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Komşunun gündemi Türkiye'nin savunma sistemine olan önemli yatırımları. Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan'ın Türk dron teknolojisini yakalaması gerektiğini bir kez daha ifade etti. Yunanistan'da bulunan küçük işletmelerin dron sektörüne yatırım yapsalar da Türkiye gibi güçlenemediklerini kaydetti. “Tüm samimiyetimle söylüyorum. Türkiye, çok ciddi bir şekilde, İHA üretimi için karşısına çıkan fırsatı zamanında gördü ve ileriye doğru pek çok adımlar attı. Biz aynı şeyi zamanında yani erken göremedik. Şimdi kaybedilen zamanı telafi etmemiz gerek, kazanmamız gerek. İHA üretiminde ilerleme kaydeden bazı küçük işletmelerimiz var ama bunlar silahlı kuvvetlere dahil edilebilecek sayıda üretim yapacak durumda değiller.”

    Yunan Savunma Bakanı’ndan Türkiye’ye övgü

    Dendias ayrıca, Yunanistan’ın 2030 yılına kadar olan savunma programı çerçevesinde, hava saldırıları ve İHA saldırılarına karşı İsrail benzeri korunma sistemlerine sahip olacağını söyledi.

    “Havadan gelebilecek saldırılara ve İHA’lara karşı, İsrail benzeri savunma kubbeleri oluşturacağız. Ülkenin muhtemel hava saldırılarına kapalı olması gerek.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow