Yunanistan'dan "Meriç-2" planı
Yunanistan, olası bir Afgan mülteci akınına karşı sınır önlemlerini artırdı. Yunan silahlı kuvvetleri ve sahil güvenliği, Ege Denizi ve Türkiye sınırında "Meriç-2" adı verilen bir planı uygulamaya koydu.
Afganistan'dan binlerce mültecinin kaçması, Yunanistan'ı hareket geçirdi. Türkiye sınırı ve Ege kıyılarında "Meriç-2" adı verilen bir plan yürürlüğe girdi. Yerel basının haberine göre bu plan doğrultusunda Yunanistan silahlı kuvvetleri ve sahil güvenliği bir dizi yeni önlem aldı. Yeni önlemler kapsamında adalardaki askeri gözetleme kuleleri, termik kamera ve elektronik cihazlar yenilendi.
Avrupa Sınır Koruma Ajansı Frontex'in kiraladığı 2 gözlem zeplininden biri, Limni Adası'na konuşlandı. Zeplin buradan termik kamera ve radarlarla Türkiye sahillerini izliyor. Yunanistan, İsrail'den 40 milyon euro karşılığında 3 yıllığına kiraladığı 2 adet Heron MK2 tipi insansız hava aracını da gözlem için kullanıyor. Yunan sahil güvenliği ise Armatörler Birliği'nden hibe edilen 10 RAF-NAR tipi sürat botu ve 3 adet karakol gemisiyle takviye edildi. Yaklaşık 10 yıldır uçmayan 5 adet Dauphin tipi helikopter de tamir edilerek kullanıma hazır hale getirildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!