hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LGS başvuruları 18 Mart’ta başlıyor… Öğrenciler neler dikkat etmeli?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Binlerce ortaokul öğrencisinin gireceği Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınava başvurular 18 Mart'ta başlıyor. Peki, başvuru yapacak öğrenciler nelere dikkat etmeli? Yanıtları haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortaokuldan liseye geçecek binlerce öğrenci, 2 buçuk ay sonra sınava girecek. Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Koronavirüs salgını sürecinde değişen bazı kurallar öncesine dönecek.

    Onlardan biri başvurular. Sınav başvuruları salgın döneminde otomatik olarak yapılıyordu. Ancak öğrenciler bu yıl başvurularını E-Okul üzerinden kendileri yapacak. Başvurular 18-29 Mart arası alınacak.

    LGS başvuruları 18 Mart’ta başlıyor… Öğrenciler neler dikkat etmeli

    LGS'ye katılım zorunlu değil, isteyen öğrenci sınava girecek. Bu nedenle başvuru yapan öğrencilerden ücret alınmayacak. Öğrencilerin başvuru yapmadan önce dikkat etmesi gereken tek husus, elektronik ortamdaki bilgilerinin güncelliğini kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettirmek olacak.

    Öğrenciler, koronavirüs salgınından önce kendi okullarında değil, belirli merkezlerde sınava giriyordu. Salgın sürecinde her öğrenci sınava kendi okuduğu okulda girdi. Bu yıldan itibaren öğrenciler, eskisi gibi belirlenen merkezlerde sınava girecekler. MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, bu kapsamda her ilçenin bir sınav merkezi olarak belirlendiğini, sınavın il ve ilçelerde belirlenen okullarda yapılacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LGS başvuruları 18 Mart’ta başlıyor… Öğrenciler neler dikkat etmeli

    Bülbül, sınav sorularının ana kaynağının ders kitapları olacağını belirtti. "Farklı bilişsel düzeylerdeki becerileri ölçecek nitelikte sorular yer alacak. Belirli aralıklarla yayımladığımız örnek sorular aslında sınav sorularına yönelik ipuçları barındırıyor." ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz yıl deprem nedeniyle sadece birinci dönem konularından soru sorulmuştu. Bu yıl sınavda sekizinci sınıf sınav tarihine göre işlenen tüm konular kapsamda olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow