hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ortak sınavlarda açık uçlu soru

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ortaokul ve liselerde ikinci dönemin birinci ortak sınavları 26 ve 27 Mart'ta yapılacak. Ortak sınavlarda ilk kez açık uçlu cevaplar ve kısa cevaplı sorular kullanılacak. Peki sınav değerlendirmeleri nasıl yapılacak? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortak sınavlarda açık uçlu soru dönemi başlıyor. Kısa cevaplı sorular sorulacak, öğrenciler cevapları kendi cümleleriyle yazacak. Amaç, öğrenciye geri bildirim vermek ve sınıf genelinde eksik öğrenmeleri ortaya çıkarabilmek.

    Ortaokul ve liselerde ikinci dönemin birinci ortak sınavları 6 ve 9'uncu sınıflar için 26 ve 27 Mart'ta yapılacak.

    Altıncı sınıfların Türkçe ve 9'uncu sınıfların Türk dili ve edebiyatı sınavları 26 Mart'ta, 6’ncı sınıf ile 9’uncu sınıf matematik dersleri için de 27 Mart'ta ülke genelinde ortak gerçekleştirilecek.

    Ortak sınavlarda açık uçlu soru

    Türkçe dersi 6’ncı sınıf yazılı sınavında çoktan seçmeli sorularla birlikte açık uçlu ve kısa cevaplı sorular olacak. 6’ncı sınıf matematik, 9’uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ile 9’uncu sınıf matematik derslerinin yazılı sınavlarında ise açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanılacak.

    6’ncı sınıf Türkçe dersi için her bir öğrenci cevabı sistem üzerinden bağımsız iki puanlayıcı tarafından puanlanacak. Tutarsız bir puanlama olursa cevap, üst puanlayıcı tarafından değerlendirilecek.

    Diğer dersler için değerlendirme zümreler, ilgili dersin öğretmenleri ya da komşu okul zümre öğretmenlerince yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortak sınavlarda açık uçlu soru

    Ve sınav sonuçları. Türkçe dersi 6’ncı sınıf ortak yazılı sınav sonuçları, bakanlığın internet sitesinde okul müdürlüklerinin erişimine açılacak ve alan öğretmenlerince E-Okul sistemine işlenecek. 6’ncı sınıf matematik, 9’uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ile 9’uncu sınıf matematik sınavlarının sonuçları ise ilgili dersin öğretmenleri tarafından E-Okul sistemine işlenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow