2B ve tarım arazilerinin satışında başvurular uzatıldı
2B ve tarım arazilerinin satışı ile kiralanmasına yönelik değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Uygulama ile hak sahiplerinin mülkiyet sorunu çözülecek ve tarım üretiminde devamlılık sağlanacak.
2B ve tarım arazilerinin satışı ile başvurusu 31 Aralık’a kadar uzatıldı. Hazine arazilerinin satışında 2019'dan önce 3 yıl kullanan hak sahiplerine öncelik tanınacak. Bu kapsamda bugüne kadar toplam 685 bin adet taşınmaz satışı gerçekleşti. 955 bin hak sahibi tapularına kavuştu.
Pandemi nedeniyle başvuru ve ödeme sürecini kaçıran 314 bin hak sahibinin mağduriyet yaşamaması çalışma başlatıldı. Bu kapsamda “Hazineye ait taşınmaz malların değerlendirilmesi ve katma değer vergisi kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yeni düzenleme ayrıca, hazine taşınmazlarının satışında ödeme kolaylıkları da sağlayacak. İhaleli satışlarda bedeller taksitle ödenebilecek ve yüzde 25 peşinat ödenmesi halinde 2 yıl boyunca 8 taksitle ödeme yapılabilecek. Yeni düzenleme ile birlikte ayrıca hazineye ait tarım arazilerinin çiftçilere doğrudan kiralanmasında başvuru süresi kaldırıldı. Ayrıca kira süresi sonunda yükümlülüklerini yerine getiren çiftçiler kira sürelerini yeniden uzatabilecek veya 10 yıl boyunca kullananlar doğrudan satın alabilecekler. Uygulama ile hazineye ait tarım arazileri üzerinde tarımsal üretimin devamlılığının sağlanması amaçlanıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Merkez Bankası faiz kararı sonrası 750 bin TL’nin 1 aylık getirisi ne oldu?
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Kimler 5 Yıl daha erken emekli olabilir? SGK’nın az bilinen fırsatları!
Kamu işçilerine zam pazarlığı devam ediyor: İkinci teklif yolda
Haftalar sonra bir ilk! Altın fiyatlarında rüzgarın yönü değişti
Tarihin en büyük veri ihlali! 16 milyardan fazla bilgi ele geçirildi