hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    5 zincir markete "sebepsiz zam" cezası | Video Haber

    Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, kırmızı ve beyaz et ile peynir çeşitlerine yapılan yüzde 20'lik zammı haksız buldu. Ürünlerin maliyetlerinin artmamasına rağmen etiket fiyatlarını yükselten 5 zincir markete idari para cezası verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırmızı et, beyaz et ve peynir çeşitleri… Mutfağın olmazsa olmazları bu ürünlere maliyetleri artmamasına rağmen zam yapan 5 zincir markete ceza kesildi.

    KIRMIZI VE BEYAZ ET İLE PEYNİRE %20 ZAM YAPTILAR

    Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu geçtiğimiz cuma günü toplandı. Gündeminde bazı zincir marketlerdeki yüzde 20'lik zamlar vardı. Kurul, kırmızı ve beyaz etin yanı sıra peynir ürünlerine gelen zamları değerlendirdi. Bu ürünlerin alış maliyetlerinin artmamasına rağmen etiket fiyatlarına gelen zamları ele aldı.

    Uzmanların hazırladığı raporları değerlendiren Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, yurt genelinde yaygın şubeleri bulunan A101, BİM, ŞOK, CarrefourSA, Metro marketlerine idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

    14 BİN 860 İLE 143 BİN 860 LİRA ARASI CEZA KESİLDİ

    Zincir marketlere ilgili yönetmelik kapsamında 14 bin 860 lira ile 143 bin 860 lira arasında değişen oranlarda idari para cezası uygulanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow