hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD uçurumun eşiğinden döndü

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    ABD'de haftalardır süren borç krizi sonunda bitti. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın borç tavanını artıran yasa teklifini imzalamasıyla ülke derin bir nefes aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borç krizi çözümlendi, Amerika Birleşik Devletleri iflasın eşiğinden döndü.

    Devletin borçlanma seviyesini belirleyen borç tavanı, 1 Ocak 2025'e kadar sabitlendi. Kongre'de iki partinin de onayıyla geçen yasa teklifi, Hazine Bakanlığı'nın son tarih dediği 5 Haziran'dan sadece iki gün önce başkan Joe Biden'ın masasına gitti. Biden'ın imzalanmasıyla yasa yürürlüğe girdi. Anlaşmaya varılamaması durumunda ABD, 31 trilyon doları aşan borçlarını ödeyemeyecek hale gelecekti.

    Borç tavanının askıya alınması karşılığında Cumhuriyetçi Parti üyeleri, harcamaların azaltılmasını talep etti. Varılan anlaşma sonucu sosyal yardımlara harcanan bütçe kısılırken, savunma harcamaları arttırıldı.

    ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy'ye iş birliği için teşekkür etti. "Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy'ye teşekkürlerimi sunuyorum. İkimizin de ekipleri önümüzdeki sorunu çözmek için birbirleriyle geçinebildi. Birbirimize karşı dürüst ve saygılıydık. İki taraf da iyi niyetli davrandı ve sözlerini tuttu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika Birleşik Devletleri, borç tavanını 1945 yılından beri 103 kez arttırdı. Borç tavanı, hükümetin finansal sorumluluklarını yerine getirmesi için alabileceği borç miktarını belirliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow