hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adlı: 16 Mart'a kadar 444 bin 167 satış işlemi oldu

    Türkiye'de yılbaşından 16 Mart'a kadar 444 bin 167 gayrimenkul satış işlemi gerçekleşti. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı son durumu '' Salgının ilk aylarında günlük 2-3 bin satış vardı, kredi faizlerinin düşmesiyle 20 binleri geçtik. Şu anda da son üç haftaya baktığımızda satışlar günlük yaklaşık 10 bin civarında seyrediyor.'' diye özetledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de yılbaşından 16 Mart'a kadar 444 bin 167 gayrimenkul satış işlemi gerçekleşti. Rakamları Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı verdi. Adlı bu satışların ''190 bin 552'sini konut, 87 bin 948'ini arsa,140 bin 233'ünü tarla, 22 bin 796'sını iş yeri, geri kalanını ise taşınmaz cinsi satışlar oluşturuyor. 'dedi.

    Adlı Anadolu Ajansı'na konuştu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü salgın döneminin her alanı olduğu gibi gayrimenkul alanını da ciddi oranda sekteye uğrattığına dikkati çekti.

    Adlı, "Geçen sene salgının ilk aylarında satışlar ciddi anlamda dip yaptı. Daha sonra hükümetin aldığı tedbirlerle, kredi faizlerinin düşmesiyle satışlar tavan yaptı, ciddi anlamda rekorlar kırıldı. Kredi faizleri normale dönmeye başlayınca gayrimenkul alım satımı duruldu. Şu anda da o durgunluk dönemi devam ediyor.'' dedi

    Adlı bu yılın ilk üç ayında satışların salgın öncesi döneme yakın bir seyirde gittiğini belirtti ve '' Artışlar veya aşırı düşüşler yok belki ama beklenen oranda bir artış da yok.'' vurgusu yaptı..

    Tapu ve Kadastro Genel Müdürü ''Salgının ilk aylarında günlük 2-3 bin satış vardı, kredi faizlerinin düşmesiyle 20 binleri geçtik. Şu anda da son üç haftaya baktığımızda satışlargünlük yaklaşık 10 bin civarında seyrediyor.'' diye ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow