hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'den trafik cezası için çalışma

    Başta trafik cezaları olmak üzere yeniden değerleme oranı doğrultusunda, artan ceza oranlarına ilişkin düzenleme geliyor. AK Parti, çalışmalara başladı. Duygu Ayaz Bayram'ın özel haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başta trafik cezaları olmak üzere her yıl yeniden değerleme oranı doğrultusunda artan ceza oranlarına ilişkin, yeni bir düzenleme gündemde. AK Parti kurmaylarının üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre hedef trafik ceza artış oranlarını aşağı çekmek.

    Mevcut uygulamaya göre pasaport, sürücü belgesi, motorlu taşıtlar vergisi gibi kalemlerin harçlarında artışta, yeniden değerleme oranı baz alınıyor. 

    CEZA ARTIŞ ORANINI İNDİRME YETKİSİ YOK

    2023 için bu oran %122,9 olarak hesaplanıyor. Cumhurbaşkanının bunu %50 oranında düşürme yetkisi var. Motorlu taşıtlar vergisinde ise %80 indirim yetkisi var. Ancak cumhurbaşkanının cezalardaki oranı indirme yetkisi yok.

    Geçtiğimiz yıllarda cumhurbaşkanı MTV ve harçlardaki oranı aşağı çekmişti. Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz yıl MTV artış oranını yüzde 36'dan yüzde 25'e düşürülmüştü. Bu yılda benzer bir beklenti var. Ama en büyük artış kaleminin olduğu başta trafik cezaları olmak üzere, ceza artış oranlarının aşağı çekilmesi için formül aranıyor. Gündemdeki formüllerden biri MTV ve harçlarda olduğu gibi cezalarda da cumhurbaşkanına indirim yetkisinin verilmesi. Diğeri ise cezalara yeniden değerleme oranı dışında bir oran belirlenmesi. Yani 2023 için cezalarda %122,9 yerine daha düşük bir oran geçerli olabilir mi buna bakılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow