hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2024 "ALTIN" yılı mı olacak? Rekor üstüne rekor kırıyor...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Son haftalarda yatırımcısını sevindiren altın rekor üstüne rekor kırıyor. Peki, altın yılı nasıl kapatacak? Yükseliş devam edecek mi? CNN TÜRK ekibinden Arife Yılmaz, ayrıntıları Altın Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı ile konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "BU YILIN EN FAZLA KAZANDIRANI GRAM ALTIN OLDU"

    Son haftalarda hızlı yükseliş yaşayan altın, güvenli liman olmaya devam ediyor. Altının gram fiyatı yılın son günlerinde de yükselişini sürdürüyor. CNN TÜRK'e konuşan Altın Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, "Gram altın yıl başından bu yana değer kazandı. Bu yıla bin 95'ten başlamıştık. Şu an 2 bin 20 TL'den satın alınabiliyor. Gram altın yükselirken ons altında da yüzde 14,5 getiri oldu 2023 yılında. Doların yüzde 50'nin üzerinde yükselişi gram altını ön plana çıkarmış oldu. Bu yılın en fazla kazandıranı gram altın" dedi.

    2024 ALTIN yılı mı olacak Rekor üstüne rekor kırıyor...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALTININ ARTIŞINI NE TETİKLEDİ?

    Altın 2023 yılını yaklaşık yüzde 14'lük bir yükselişle son 3 yılın en iyi performansını göstererek tamamlamaya hazırlanıyor. Peki, bu rekoru tetikleyen ne oldu? Altın Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, "Altın ve faiz ters korelasyona sahip. Faiz artacağı ya da arttığı dönemlerde altın genelde baskılanır ya da düşer. Ons altının üzerinde de faiz baskısı kalkınca yükselişler gerçekleşti. Jeopolitik risk başlığı çok önemli. Savaş deyince akla hep güvenli liman olarak altın gelir. Savaş demek enflasyon demek. Rusya-Ukrayna savaşından sonra Filistin-İsrail savaşının etkisiyle altının 2023'te yükseldiğini gözlemledik" diye konuştu.

    2024 ALTIN yılı mı olacak Rekor üstüne rekor kırıyor...

    2024 yılında altın ne kadar olacak? Altından 2023 yılındaki gibi rekor performans bekleyebilir miyiz? Şirin Sarı, "2 bin 100 doların üstünde altında yeni bir hareket başlayabilir. 2 bin 500 dolara kadar da devam edebilir. 2 bin doların üstünde kalması altını güçlü tutacaktır. 2 bin doların altında temkinli olmakta fayda var" vurgusu yaptı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow