hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın tarihi zirveye koşuyor! Finans analisti yeni yıl tahminini açıkladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Altın tarihi zirveye doğru gidiyor. Gram altın birçok zirve denemesi yaptı. Peki, altında yükseliş devam eder mi? Yıl sonu tahminleri ne? CNN TÜRK Muhabiri Ümit Uzun, Finans Analisti İslam Memiş'e sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte İslam Memiş'in açıklamaları:

    Altın fiyatları aralık ayına hızlı yükselişle başladı. Bu yükselişler devam ediyor. Pazarı pazartesiye bağlayan gece özellikle Asya piyasaları açıldığı zaman ons ve gram altında müthiş rekor seviyeler görüldü. Ons altın tarafında 2 bin 145 dolar, gram altında 2 bin 37 lira seviyesi görüldü. Bu çok büyük bir yükselişti. Daha sonra öğle saatlerinde biraz daha fiyatlar normalleşti. Bugüne baktığımız zaman da biraz daha normalleşti ama 2 bin lirayı zorlayan bir gram altın var karşımızda. Şu an itibariyle serbest piyasalarda fiziki tarafta bin 950 lira gram altın. Ons altın da 2 bin 35 dolar seviyesinde. Merkez bankalarının faiz artırımlarını sonlandıracak olması, jeopolitik gerilimlerin devam ediyor olması gibi etkenler, altın fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın tarihi zirveye koşuyor Finans analisti yeni yıl tahminini açıkladı

    Kısa vadede yılı 2 bin lira seviyesi üzerinde tamamlayabiliriz. Çünkü oldukça yoğun bir aralık var. Cuma günü ABD'de tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Yine önümüzdeki hafta ABD'de enflasyon verisi açıklanacak. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı var. Bu etkenler emtia fiyatlarını pozitif yönde etkileyen faktörler. O yüzden altın fiyatlarının bu yükselişinin devamını görebiliriz.

    GRAM ALTINA YENİ YIL TAHMİNİ

    Özellikle elinde altın bulunduran yatırımcısının nakit ihtiyacı yoksa, ev, araba almayacaksa kenarda beklemeye devam etsinler. Çünkü altın fiyatlarında bu rekor sözünü çok duyacaksanız. 2024 yılındaki beklentim 2 bin 500, devamında 2 bin 700 lira seviyesi. Bu rekor denemeleri her gün kendini göstermiş olacak. Ons altında tarafında 2 bin 350 dolar seviyesine kadar bir yükseliş bekliyoruz ve hem dünyada hem Türkiye'de altın tarafında bu yükselişlerin devam edeceğini göreceğiz.

    Altın tarihi zirveye koşuyor Finans analisti yeni yıl tahminini açıkladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2023 yılının şampiyonu gram altın. Yatırımcısına yüzde 73 kazandırdı. 20-25 yıldır olduğu gibi bir gram altın var. Türkiye'de yatırımcısına en fazla kazandıran gram altın oldu. Muhtemelen de yıl sonuna kadar yüzde 75 üzerinde bir getirisi olabilir. Altın yatırımcısının yüzü gülmeye devam ediyor. Altın güvenli liman olma özelliğini taşımaya devam ediyor. Altın yatırımcısı her yıl olduğu gibi 2023 yılında en çok kazanan yatırımcı oldu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow