hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altından yeni rekor geldi mi? Haftanın son işlem gününde piyasalar...

    Piyasalar haftanın son işlem gününe nasıl başladı? Altından yeni rekor geldi mi? CNN TÜRK Muhabiri Burçak Bozkuş, Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol'a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol'un açıklamaları:

    2023 değerli madenlerin yılı diyebiliriz. Altınla beraber olmak üzere kardeşi gümüş ve diğer değerli madenlerin yılı olabilecek gibi ekonomistlerin genel düşüncesi bu yönde. Bunun yanı sıra şöyle söyleyelim. Dün açıklanan Amerika enflasyon verisi vardı. Yüzde 6,5 beklentiydi. Beklenti ve beklentinin altında gelmesi durumunda zaten değerli madenler 2023'te atağa geçecekti ve bu birinin ışığında da zaten hareketine başlamış olduğunu söyleyebiliriz. Ons altın 1875 seviyesini kırarak 1896 bugünkü seviyesine ulaştı ve aslında veri gelir gelmez 1900'ü de kırdığını gözlemlemiştik. Yani ilerleyen dönemlerde altın/TL'de de yine yükselişlerin olabileceğini söyleyebiliriz.

    Dolar/TL geçtiğimiz haftadan bu yana 70 kuruşluk bir rakam üstüne koydu. 18,9'dan işlem görürken, şu an itibariyle 19 TL'ye kadar ulaşmış vaziyette. Genel itibariyle duruş yukarı yönlü diyebilirim. Her değerli maden olmak üzere diğer kağıt paralarda da.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow