hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Beşli Reşat altın" yeniden piyasada

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Beşli Reşat altın, darphanede 104 yıl sonra yeniden basılmaya başlandı. Kısa süre içinde de talep eden tüm kuyumcularda satışa sunulacak. Peki, Reşat altın nedir? Üzerindeki simgeler ne anlama geliyor? CNN TÜRK muhabiri Buse Deviren, Darphane Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin'le konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reşat altının üretimine temmuz ayında başlanılmıştı. Şimdi ise 104 yıl aradan sonra yeniden Beşli Reşat altın Darphane'de basılmaya başlandı.

    Beşli Reşat altının üretimindeki en önemli detay ise piyasaya orijinal kalıpları sürülüyor olması. Burada temel amaç, Reşat altın sahibi olmak isteyen altın severlerin sahteleri ile dolandırılmaması.

    Temmuz ayında başlayan Reşat üretimi ile ilgili yeni bir haber daha var. Yeni yılda 2 buçukluğu da basılmaya başlanacak.

    Beşli Reşat altın yeniden piyasada

    Reşat altının üzerindeki meşaleler bilgiyi, aydınlığı, uygarlığı temsil ediyor. Defne yapraklarından oluşan çelenk zorluklara tahammülü, gücü, sabrı ve barışı temsil ediyor. 7 yıldız ise Anadolu ve Rumeli'de bulunan eyaletleri temsil ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reşat altının orijinal olduğunu anlamanın da bir yolu var. Üzerine üretildiği yılın tarihi güvenlik ögeleri şeklinde işleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow