Düğün sezonunda sahte altına dikkat

KAYNAKAA

Düğün sezonu yaklaşıyor. Bu dönemde sahte altınlara karşı daha da dikkatli olunması gerekiyor. Kuyumcular, katılacağı düğünler için altın alışverişi yapacak olanları uyarıyor. Güvenilir kuyumculardan alışveriş yapılmasının, mağduriyetlerin önüne geçeceği vurgulanıyor.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Yaz aylarıyla birlikte düğün sezonu da yaklaşıyor. Düğünlere katılacaklar, altınlarını hazırlamaya başladı. Ancak kuyumcular uyarıyor. Sahte altınlara dikkat.

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, “Güvenilir yerlerden alışveriş yapmaları bu ister internet ortamında olsun isterseniz fiili efektif anlamda olsun mutlaka tanıdıkları bildikleri güvenilir yerlerden alışveriş yapmalılar. Ucuz altın diye bir şey yoktur ucuz diye bir ürüne rağbet etmesinler” şeklinde uyarıda bulundu.

Düğün sezonunda sahte altına dikkat

Timuçin Sönmez, 2025'i 'Sahte Altınla Mücadele Yılı' ilan ettiklerini söyledi. Darphane ürünlerinin hepsinde filigranlar ve karekodlarla elektronik takip sistemi kuracaklarını belirtti.

Sönmez, “Türkiye genelinde hem darphanenin bastığı altınların taklitleriyle hem de piyasada satılan sahte kaplama ürün dediğimiz altın gibi satılan ürünlerle bir mücadele başlattık” dedi.

Ayrıca internetten satılan ürünlerin güvenilirliği ile ilgili de barkod sistemi hayata geçirilecek.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Düğün sezonunda sahte altına dikkat

Timuçin Sönmez, “İnternette satılan ürünlere bir güvenlik barkodu. Bunları da her satıcı kendi ilindeki odalardan temin edecek. Sattığı ürüne bu barkodu yapıştıracak. Dolayısıyla güvenli ürün haline gelmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow