hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mücevherde büyük ihracat

    Mücevher sektöründen 2,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Ticaret Bakanlığı ve İhracatçılar Meclisi verilerine göre; mücevher sektöründe ihracat geçen yıl aynı döneme göre yüzde 9 arttı. En çok ABD'ye mücevher ihraç edilirken, İstanbul ve Çorum en çok ihracat yapan iller oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mücevher sektörünün ihracatı yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artışla yaklaşık 2,7 milyar dolara ulaştı.

    Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlenen bilgiye göre; Türkiye'nin ilk 6 aydaki toplam ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 20 artarak 126 milyar dolar oldu. Mücevher ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak, 2 milyar 697 milyon dolara yükseldi.

    İhracatta ilk sırada 505 milyon dolarla ABD yer aldı. Bu ülkeye dış satım geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,2 artış gösterdi. ABD'yi 478 milyon dolarla Birleşik Arap Emirlikleri, 282 milyon dolarla Hong Kong, 152 milyon dolarla Irak ve 128 milyon dolarla İsrail izledi.

    Mücevher sektörünün ocak-haziran döneminde gerçekleştirdiği ihracatta il bakımından İstanbul ilk sırada yer aldı. İstanbul'dan 2 milyar 360 milyon dolarla sektörün toplam ihracatının yüzde 87,5'i yapıldı. İstanbul'u 252 milyon dolarla Çorum, 25 milyon Ankara, 21 milyon dolarla Kastamonu ve 14 milyon dolarla Samsun takip etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow