hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altından yeni rekor gelecek mi?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Altını yükselten ne? Yeni haftada seyri nasıl olacak? CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı detayları aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı detayları şu ifadelerle aktardı;

    Aslında sadece iç piyasada değil, dış piyasada da ons altındaki ciddi yükselişin nedenleri ya da piyasada şok etkisi yarattı diyebiliriz. Ons altın neredeyse 2200 civarında.

    ABD verilerine baktığımızda ya da Avrupa'nın, Japonya'nın, İngiltere'nin verilerine baktığımızda artık teknik resesyonlar söz konusu, yani büyümeye dair problemler daha fazla ön plana çıkmaya başladı.

    Dünya ekonomik olarak büyüyemiyor. Bu mesajın altın tarafında, alım olarak değerlendirildiğini söyleyebiliriz.

    Jeopolitik riskleri hep konuşuyoruz. O taraf hem Orta Doğu hem de Doğu Avrupa'daki gelişmeler devam ediyor. O yüzden altın gelebilecek olan anlık verilerden etkilenebilir. Bugün yine bizim perakende satışlar verisini takip edeceğiz. Yurt içinde işsizlik rakamları, Amerika'da yarın enflasyon rakamları var. Enflasyonda yıllık bazda 3.1 Amerika'nın bir önceki verisi ve yine 3.1 gelmesi bekleniyor. Ayrık bazda da 0.3'den 0.4'e çıkması bekleniyor. Yani aylık olarak geçtiğimiz haftalarda da yine aldığımız enflasyon verilerine de yükseliş vardı. Enflasyonda yükseliş var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu büyük ihtimalle Kızıldeniz'deki gelişmelerin artık ekonomik boyutları ve enflasyonun yansımaları olarak değerlendirilebilir. Altın cephesine de baktığımızda eğer enflasyon tarafına yükseliş tarafında bir ivme gelirse biliyorsunuz enflasyondaki yükseliş FED'de yeniden faiz indirimlerinin ötelenmesi mesajı olarak alınıyor piyasada. Bu da altın tarafında bir miktar gerilemeye neden olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow