hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankette asgari ücret beklentisi ne?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    2023 yılında asgari ücret ne olacak? İşçi, işveren ve hükümet bu soruya yanıt bulmak için ilk kez toplandı. Toplantıda ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı asgari ücret anketi de ele alındı. Peki anketten ne çıktı? Kim ne talep ediyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücrette zam pazarlığı başladı. Asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısını yaptı. Taraflar görüşlerini bir kez daha gündeme getirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TÜİK’ten Türkiye ekonomisine ilişkin verilerin istenmesine karar verildi.

    Ayrıca TÜİK bir asgari ücretlinin geçinebilmesi için gereken rakam için de rapor hazırlayacak. İkinci toplantıda o veriler ve rapor ele alınacak. İşveren de işçi kesimi de toplantı sonunda detay vermedi. Geniş katılımlı toplantıyı işaret etti. İlk toplantıda ayrıca çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının toplumun geniş kesiminde yaptığı asgari ücret anketi de ele alındı.

    Ankette asgari ücret beklentisi ne

    Ankete göre işverenlerin 2023 için asgari ücret beklentisi 7 bin 50 lira, işçilerin beklentisi 7 bin 536 lira, asgari ücretle çalışanların beklentisi ise 7 bin 630 lira. Ankete göre kamuoyunun ortalama asgari ücret beklentisi ise 7 bin 845 lira. Ankete katılanlara asgari ücretteki artışın işsizliği artırıp artırmayacağı sorusu da yöneltildi. İşverenlerin yüzde 68,8'i zammın işsizliği artıracağı yönünde görüş belirtti. Pazarlık devam edecek. İkinci toplantı 14 Aralık’ta yapılacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow