hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret beklentisi ne kadar?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete gelecek zam ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Bilgin, temmuz ayını işaret etti. Peki asgari ücrette temmuz zammı senaryosu ne? Uzmanların tahminleri neler? CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ve kameraman Emir Ünlü, SGK Uzmanı Emin Yılmaz a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücrete ikinci zam yolda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin temmuz ayını işaret etti. Bakan Vedat Bilgin, ‘çalışmalarımız hazır’ dedi. Asgari ücrete ne kadar zam geleceği ise merak konusu oldu.

    SGK Uzmanı Emin Yılmaz, temmuz zammı için olası senaryoları değerlendirdi. “Mayıs ve haziran ayı açıklanmadı. Mayıs ve haziran ayı takip eden ayların 3'üne kadar TÜİK tarafından açıklanıyor ama Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre tahminler var. Burada mayıs 2,41, haziran 2,49 olarak tahmin ediliyor. 6 aylık enflasyon verisi yüzde 20.92 üzerinden tahmin ediliyor.”

    Asgari ücret beklentisi ne kadar

    Milyonlarca çalışanın gözü açıklanacak zam oranına çevrildi. Yılmaz, “Bir refah payı katılacağını ben tahmin ediyorum. Eğer yüzde 21 enflasyon, 9'da refah payı yüzde 30 yapar. Netimiz 11 lira, brüt 13 lira, iş veren maliyeti ise 15 285 liraya çıkacak. Kamu işçilerine bildiğiniz gibi yüzde 45'lik bir zam yapıldı. Ola ki böyle bir zam olursa 12 bin net, brüt 14 bin, işveren maliyeti de 17 bin lira olacak” dedi.

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu haziran ayında masaya oturacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow