hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret ne kadar olacak? Uzman isim detayları anlattı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKBuse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    Asgari ücrete zam pazarlığı aralık ayının başında başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha "Çalışanı enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi. Masada işçiyi temsil eden TÜRK-İŞ ile TİSK’ten mesajlar var. Asgari ücretin tahmin edilen enflasyona göre belirlenmesi bekleniyor. Buna göre şu an net 11 bin 402 TL olan asgari ücretin ne kadar olması bekliyor? Asgari ücret nasıl belirleniyor? Nasıl bir süreç bizi bekliyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomist Muhammet Bayram detayları şu ifadelerle aktardı;

    Yıl sonunda asgari ücretlere bir artış yapılacaktır. Çünkü TÜRK-İŞ masada bu sefer 2 erkek-1 kadın asgari ücretliyi de masaya getiriyor ve bir kişi de kendi sendikasından oturacak.

    Bununla beraber ücretlerin alım noktasına, alımcı artırmak için de bazı çabalar olacaktır. Vergi dilimini sabitlenmesi gibi. Ama burada şunu söylemek gerekiyor, eğer gereken düzeyde arttırılamazsa büyük şehirlerde çalıştıracak eleman bulunamayacak. Her ne kadar böyle konuşsak da büyük şehirlerde zaten sendika olan iş yerlerinde asgari ücret yok.

    Sendikalı olmayan yerlerde zaten ücretli işi bırakıyor. Neden geçinemiyor? O yüzden asgari ücret seviyesinin makul bir düzeyde olması gerekiyor ve bundan sonra da hedefleyen enflasyon geçilmeli ki enflasyon üzerindeki adalet kırılabilir. Asgari ücret artacak, enflasyon artacak beklentisi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow