hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret ne kadar olacak?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den de asgari ücret açıklaması geldi. Bilgin, asgari ücretin 500 dolar seviyesine getirileceğini söyledi. Peki bu rakama göre memur ve memur emeklisinin zam oranı ne olur? Yanıtı CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya’ya sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Temmuz ayı yaklaştıkça, milyonların gözü kulağı da asgari ücret zammında.

    Asgari ücretle ilgili beklentisini sorduğumuz SGK Uzmanı Özgür Kaya, “500 dolar burada önemli bir parametre. Sayın Bakan’ın yaptığı açıklamada asgari ücretle çalışanların 500 doların altında maaş almaması öngörülmektedir. 10 bin 455 lira bugünkü kurla karşılaştırdığınızda yaklaşık olarak 19 buçuk seviyelerinde, bu da 536 dolar seviyelerine tekabül ediyor” şeklinde yanıt verdi.

    Asgari ücret ne kadar olacak

    Asgari ücretteki tutara göre memur ve memur emeklisine ilişkin yapılacak zam da netlik kazanacak. Peki tahminler ne yönde? Kaya bu soruya karşı da “Şu an en düşük memur maaşımız 11 bin 848 lira. Kamu işçilerine yapılan zamdan sonra Sayın Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamaya istinaden en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükselecek. Biz buna ne diyoruz? Seyyanen artış diyoruz. Şimdi en düşük memur emeklisi maaşımız 7 bin 901 lira. O da 14 bin 601 liraya ulaşmış olacak. Memurlarımız 1 Temmuz itibariyle işçi ve Bağ-Kur emeklileri ise 17 Temmuz’dan itibaren zamlı maaşlarını alacaklar” şeklinde yanıt verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow