hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrete seçim öncesi zam var mı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Emekliye önce maaş sonra bayram ikramiyesi müjdesi geldi. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira açıklanmasıyla gözler asgari ücrete çevrildi. Peki asgari ücrete yıl ortasında zam gelir mi? SGK Uzmanı Emin Yılmaz yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi için yeni düzenleme getirildi. Buna göre emekli maaşı, 5500 TL'den 7500 TL'ye yükselmiş oldu.

    Bayramdan önce gelen bu haber, emekliye çifte bayram yaşattı. SGK Uzmanı Emin Yılmaz gelen zammı, “Önden bir zam yapılmış oldu. Burada hem EYT grubu hem de geçmiş dönem 7500 TL’nin altında kalan grup bunu memnuniyetle karşıladı” şeklinde değerlendirdi.

    Asgari ücrete seçim öncesi zam var mı

    Geçtiğimiz yıl asgari ücrete ara zam yapılmıştı. Peki bu yıl da ara zam yapılır mı? Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz sene asgari ücret açıklamasını yaparken ihtiyaç olursa tabi ki de bir artış yapılacaktır denildi. Bakanımız Vedat Bilgin de yüzde 20’nin altına doğru ilerlediğimiz için şu an bir gerek yok ama gerek olursa bununla ilgili bir iyileştirme yapılabileceğinin sinyallerini vermişti” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow