hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrete temmuz zammı olacak mı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Asgari ücrete temmuzda zam olacak mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ara zam konusunda çalışmaların hazır olduğu belirtti. Peki asgari ücrette temmuz zammı senaryosu ne? Uzmanların tahminleri ne? CNN TÜRK Muhabiri Ümit Uzun ve kameraman Ümit Sertabiboğlu, SGK Uzmanı Murat Bal’a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücrete temmuz ayında zam gelmesi gündemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ‘çalışmalarımız hazır’ dedi. Asgari ücrete ne kadar zam geleceği ise merak konusu. Ocak ayında yapılan zamla birlikte asgari ücret, 8 bin 506 TL'ye yükselmişti.

    Asgari ücrete temmuz zammı olacak mı

    Zam beklentisi ile ilgili açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Murat Bal, “Enflasyon tahminini 20, refah payını da 10, toplam 30 olarak aldık, burada 13 bin 10 lira brüt, 11 bin 57 lira seviyelerinde de bir nete geldi. Biz bu tahmini, yüzde 35 olarak yaparsak yani 6 aylık enflasyonu yüzde 25 seviyelerine düşünürsek eğer, 15 bin 510 lira ve 11 bin 484 lira gibi bir durum ortaya çıkıyor. Sayın Bakan Vedat Bilgin bize aslında done verdi. Bu temmuzda yapılacak zammın da 500 dolarla seviyesinde olacağına dair bir sinyal verdi. Yüzde 20 enflasyon beklentisi, yüzde 10 refah payı aslında en güçlü versiyon, şu anda bu gözüküyor. 11 bin 60 lira seviyelerinde bir asgari ücret net şekilde belirlenecek diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow