hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrette yeni rakam yarın açıklanacak: İşçi ne istiyor? İşveren ne öneriyor?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milyonların gözü asgari ücret toplantısından çıkacak kararda. İşçi ve işveren tarafı rakamlar üzerinden pazarlık edecek. Yarın düğüm çözülecek. Bugüne kadar asgari ücrette 4 senaryo ön plana çıkıyor. Peki o senaryolar neler? Detayları SGK Uzmanı Emin Yılmaz aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca çalışan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak kararı bekliyor. Toplantıda, işçi ve işveren tarafı rakamlar üzerinden pazarlık edecek. Peki öze çıkan asgari ücret senaryoları neler?

    SGK Uzmanı Emin Yılmaz, “En çok konuşulan konulardan bir tanesi 8 bin lira net. Bunun brüt rakamı 9 bin lira. İşverene maliyeti 11 bin 59 lira. İkinci seçenek olarak 8 bin 250 lira net 9 bin 56 lira işverene maliyeti 11 bin 404 lira. Üçüncü seçenek de 8500 net asgari ücret olursa bunun brüt rakamı 10 bin lira işverene maliyeti 11 bin 750 lira. Dördüncü seçenek olarak da 8 bin 750 lira net rakamımız brüt rakamımız 10 bin 294 lira işverene maliyeti 12 bin 95 lira.” ifadelerini kullandı.

    TÜRK-İŞ, pazarlığın açlık sınırı 7 bin 785 lira üzerinden başlamasını istiyor. Bunun yanında, refah payı ile enflasyona karşı satın alma gücünün korunmasını talep ediyor. TİSK ise asgari ücrete dair rakam paylaşmamakla birlikte, temel olarak işçilerin ve işverenlerin gözetildiği dengeli bir asgari ücretten yana tutum sergiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow