hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atında son durum ne?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dolar kurunun stabil kalmasıyla altın piyasasında artış görüldü. Peki önümüzdeki günlerde altın fiyatları daha da yükselir mi? Uzmanlar bu konuda ne söylüyor? Cevapları haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgede yaşanan savaşlar, dünyadaki siyasi suikastlar ve siyasi krizler Altın piyasasını da yakından etkiliyor.

    Konuyla ilgili konuşan Ekonomist Murat Ferman, “Dünya piyasalarında 2400 dolar ons sınırını test eden altın 2400’ün üzerinde. Tercihen ilk direnç noktası olarak 2417 ve ileri noktalara gitme potansiyelini kuvvetle gösteriyor. Özellikle dünyadaki jeopolitik gerginlikler düşünüldüğünde güvenli liman olan altına veya güvenli liman arayışına altının tek başına ve yalnızca cevap verdiğini söylemek mümkün değil, neden çünkü güçlü dolar sendromu tüm tartışmalara karşı hala varlığını koruyor” ifadelerini kullandı.

    Atında son durum ne

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın fiyatları haftayı yükselişle kapattı. “Sene başından bu yana sadece altında değil, gümüş ve bakır dahil olmak üzere değerli metallerde yukarı yönlü bir grafikle karşı karşıya olduğumuzu hatırlatmakta fayda var.”

    Peki önümüzdeki günlerde altının durumu ne olur? “Güçlü dolar sendromu başta altın olmak üzere tüm finansal varlıkların gidişatını değerlerini adeta perdeleyen dengeleyen ket vuran bir rol oynuyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow