hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aydın Ağaoğlu: “Fırsatçılar ve aracılar devre dışı kalacak”

    Yeni Orta Vadeli Plan açıklandı. Plan içerisinde tarıma da yer ayrıldı. Özellikle son dönemlerde sebze meyvede fiyat dalgalanmasının önüne geçmek için üretim stratejik tarım ürünlerinde üretim planlaması yapılacak. Peki bu durum fiyatlarda dengelenmeye neden olabilecek mi? CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak, TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu’na sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin yeni Orta Vadeli Programı açıklandı. Programda önemli başlıklardan biri de tarım oldu. Hedef sebze meyvede dengesiz fiyat artışına dur demek.

    Özellikle son aylarda dalgalanan fiyat artışı hükümeti harekete geçirdi. Planlı üretim sayesinde artık nerede ne ekilip ne biçileceği belirlenecek ve bu sayede fiyatlar sabitlenmiş olacak.

    Aydın Ağaoğlu: “Fırsatçılar ve aracılar devre dışı kalacak”

    Peki tarımda planlı üretim arz talep dengesini sağlayabilecek mi?

    TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu konuyla ilgili, “Sebze ve meyvelerin bazı türlerinde planlı üretime geçiliyor harika bir fikir olması gereken bu. Yapacakları üretimi önceden devlete bildirecekler devlette bu planlamaya uygun teşvikler verecek. Yani Türkiye’nin ihtiyacı ne kadarsa o kadar buğday, o kadar arpa, o kadar mısır, o kadar ayçicek üretilecek böylelikle arz fazlası olacak ürünler çöpe gitmeyeceği gibi ülkemizin ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca açıklamanın içerisinde en önemli mesajda fırsatçılara veriliyor arz talep dengesi sağlandıktan sonra fiyatlarda ister istemez aşağıya doğru inmeye başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

    Uzmanlar planlı tarım uygulamasına geçildikten 1 sezon sonra ilk meyvesinin tezgahlarda görülebileceği görüşünü savunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow