hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Işıkhan açıkladı: "Kademeli emeklilik için çalışma yok"

    "Kademeli emeklilik ve staj sigortası" bir süredir tartışılan başlıklar arasında. Zaman zaman da çalışma olduğuna dair iddialar ortaya atılıyor. Bu konuyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "herhangi bir çalışmanın olmadığını" söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kademeli emeklilik ve staj sigortası" iddia ve tartışmalarına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son noktayı koydu.

    Bakan, staj sigortası ve kademeli emeklilik hakkında herhangi bir çalışmalarının olmadığını söyledi. Işıkhan, AK Parti MYK toplantısı sonrasında konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Bakan Işıkhan açıkladı: Kademeli emeklilik için çalışma yok

    Kademeli emeklilik, belirli şartları sağlayan kişilerin kademeli olarak emekli olmalarını sağlayan bir sistem. Sistemde, emeklilik yaşı ve prim gün sayısı yerine, her iki şartın da kademeli olarak doldurulması temel alınıyor.

    2000-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu'na girişi olup emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesini kaçıran SSK ve Bağ-Kur'lulara yönelik kademeli emeklilik uygulaması olup olmayacağına yönelik iddia ve tartışmalar ortaya atılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Işıkhan açıkladı: Kademeli emeklilik için çalışma yok

    Staj mağdurları olarak yansıyan staj sigortası konusu da EYT düzenlemesinden o dönemde staj yapan çalışanların yararlanamaması üzerine gündeme gelmişti. Bu kapsamdaki kişiler staj döneminin de hesaplamaya dahil edilmesini talepleri dile getirmişti. Bakan, tüm bu başlıklar için bir çalışma olmadığını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow