hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Nebati’den enflasyon öngörüsü

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yarın açıklanacak enflasyon verilerine ilişkin öngörüleri paylaştı. %45'in altını işaret etti. Bakan, soğan ve et fiyatlarına ilişkin de konuştu. Soğan için mevsimselliği işaret etti. Et için ise fiyat artışında gerekçe olmadığını söyledi ve planları anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Yarın enflasyon büyük ihtimalle %45 ve altı gelecek.” Gözler enflasyon rakamlarına çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı bir programda öngörüleri böyle paylaştı. Ve özellikle gıda fiyatlarına dikkati çekti. “Önümüzdeki aylarda gıda fiyatlarında beklentilerin altında iyi bir fiyatla karşılaşacağız.”

    Soğan tartışmasıyla ilgili, “Mevsim iyi ise üretim artıyor ya da tersi soğan, patates belirli bir sure pik yapar sonra aşağı iner. Mevsim şartlarından dolayı olabilecek şeyler. Bir tarafta Togg’u, doğalgazı, KAAN’ı konuşurken diğer tarafta kampanyanızı soğan üzerine koyarsanız bunun bir karşılığı olmadığını toplum anlar” ifadelerini kullanırken, kırmızı et ile ilgili de “Yem fiyatı, lojistik, enerji gecen yılın altında. Bu kadar indirim yapılırken fiyat artışına gitmenin bir anlamı yok. Vatandaşın damağı ile oynamaya kimsenin hakki yok. Tarım Bakanlığı ile çalışma yapılıyor. Et ve Süt Kurumu regülasyon yapıyor” şeklinde konuştu.

    Bakan Nebati’den enflasyon öngörüsü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan, düşük faiz politikasını da bir kez daha değerlendirdi. “3 tane bankanın iflas etmiş olması aslında bizim haklılığımızı ortaya koyması açısından çok büyük önem teşkil etti.”

    Peki seçimin kazanılması durumunda ekonomi politikaları nasıl şekillenecek? Bakan Nebati bu soruya da “Her modelin yaşanmış hikayelerle güncellenmesi gerek. Türkiye ekonomi modeli çerçevesinde de hangi alanlarda noksanlık var çalışma yaptık” şeklinde yanıt verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow