hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Bakan Nebati'den önemli mesajlar

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati asgari ücretten, yeni konut projesi ve EYT'ye kadar pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı. Bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı Nebati o isimler arasında CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun da vardı. Coşkun toplantının detaylarını aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati İzmir İktisat Kongresi Basın Toplantısı sonrası soruları yanıtladı. 4 milyon sigortalının beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona gelindi. Ayın sonunda açıklanması beklenen düzenlemenin Ocak ayında da yasalaşması ve başvuruların başlaması bekleniyor. Bakan Nebati, kongrenin basın toplantısında gündeme dair çeşitli açıklamalarda bulundu.

    ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM OLACAK?

    Bu yıl asgari ücrette yüzde 95 oranında bir artış sağladıklarını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bununla ilgili Çalışma Bakanlığımız, dün işveren ve işçi temsilcileriyle görüşmeleri yaptılar. Asgari ücretin hem işçilerimizi hem de işverenlerimizi tatmin edecek bir seviyede gerçekleştirilmesi ülkemizin faydasına olur" ifadelerini kullandı.

    VERGİ İNDİRİMİNDE FAZLA BİR ALAN KALMADI

    Vergi indirimlerinde fazla bir alanın kalmadığını ifade eden Nebati, her 6 aylık dönemde olduğu gibi gelecek yıl da memura ve emekliye enflasyon farkının verileceğini söyledi.

    BAKAN NEBATİ'DEN EYT MESAJI

    Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığımızla görüşmelerimizi yaptık. Bütçe tarafında güçlü olacağız. Bizim tarafımızda hangi tür destek gerekiyorsa vermeye, üretimin etkilenmemesi için de ilgili adımları atmaya hazırız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OTOMOBİLDE ÖTV'YE İNDİMİ OLACAK MI ?

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomotivde şu anda bir ÖTV indiriminin gündemde olmadığını, Bakanlık olarak bir çalışma yapmadıklarını söyledi.

    KUR KORUMALI MEVDUATIN MALİYETİ NE ?

    Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki sürenin 2023 sonuna kadar uzatıldığını hatırlatan Nebati, "KKM finansal araçların önemli bir parçası. Mevduattaki miktar son iki aydır yatay bir şekilde devam ediyor. İzah ettiğimiz gibi ülkeye katkısı maliyetinden çok daha fazla. Hazine'ye 91,6 milyar liralık bir maliyeti var ama son iki aydır döviz kurlarındaki volatilitenin azalmasıyla da bu konuda hazineye gelen bir yük yok. En önemli katkısı da yüzde 70'lere kadar çıkan döviz ağırlığının yüzde 50'nin altına gelmiş olması. Bu hakikaten bir başarı göstergesi" dedi.

    DETİMLERDE SON DURUM

    Bakan Nebati, yılda ortalama 200.000 – 250.000 civarında inceleme, denetim yapılırken bu yıl bir milyonu aştıklarını söyledi. Nebati, "Yıl sonunda bir milyon yüz bini aşmış olacağız" dedi.

    KONUTTA ÇOK ÖZGÜN MODEL OLACAK

    Gayrimenkule yönelik özgün bir modelin ayrıntılarını önümüzdeki dönemde paylaşacaklarını söyleyen Bakan Nebati, çalışmaların özellikle orta ve alt gelirli kesimin konuta erişimine yönelik bir destek üzerine olduğunu belirtti. Bir önceki konut kredisinde 105 bin mükellefi inceleyerek gereğini yaptıklarını söyleyen Nebati, "Buradaki çalışmamızı neticelendirmeden önce gayrimenkul piyasasını tamamen mercek altına aldık. Herhangi bir spekülatif veya manipülatif işlem yapan olursa tamamının bilgileri, kayıtları takibimizdedir. Çok sıkı takip ettik. Manipülasyona asla izin vermeyeceğiz. Herkesin verilerini izliyoruz" dedi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow