hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Şimşek yabancı yatırımcılarla görüşüyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önümüzdeki hafta Körfez ülkelerine ziyaret gerçekleştirecek. Bakan, ziyaretlerin amacını, "Türkiye'nin yeni programını anlatmak ve istihdam ve yüksek katma değer sağlayacak kalıcı yatırım çekmek" diye özetledi. Fransa'daki temaslarında ise pek çok yatırımcı başta olmak üzere önemli görüşmeler yaptığını dile getirdi. O görüşmelerin içeriğini paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcılarla görüşmelerine devam ediyor. Körfez ülkeleri, ABD, İngiltere ve Fas'ın ardından Şimşek'in son rotası Fransa'ydı.

    Şimşek, Fransa temaslarına ilişkin paylaşımda bulundu. Bakan, Fransa'nın Türkiye'de en çok uluslararası yatırım yapan ilk 10 ülke içinde yer aldığına dikkat çekti ve yatırımcılarla görüşmelerine hafta başı Körfez ülkeleri ziyaretleriyle ile de devam edeceğinin haberini verdi. Şimşek "Ziyaretlerimizin amacı ülkemizin yeni programını anlatmak ve istihdam ve yüksek katma değer sağlayacak kalıcı yatırım çekmektir" diye de ekledi.

    Bakan Şimşek yabancı yatırımcılarla görüşüyor

    Şimşek, "Bir günlük Fransa ziyaretimize çok şey sığdırdık" dedi. Bakan, görüşmeleri kapsamında ilk olarak Fransa'nın en büyük iş insanları derneği MEDEF üyeleri ile bir araya geldi. Ardından da yaklaşık 4 trilyon euro yöneten Fransa merkezli yatırım fonlarına ve banka üst düzey yöneticilerine Türkiye ekonomisini ve programını anlattıklarını duyurdu.

    Bakan Şimşek, ayrıca Uluslararası Enerji Ajansı'nın Başkanı Fatih Birol ile küresel enerji piyasasının görünümüne ilişkin bir görüşme gerçekleştirdiğini de belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Şimşek yabancı yatırımcılarla görüşüyor

    Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı ile de görüşmeler oldu. Gündem ikili ticaret ve karşılıklı yatırımların nasıl artırılabileceğiydi. Bakan, görüşmeleri kapsamında Fransa-Almanya Forumu’nda 70 civarında firmanın yöneticilerine de Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow