hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Şimşek'ten kira geliri çağrısı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten kira gelirini beyan etmeyenlere çağrı geldi. Şimşek, vergi dairelerinden yazı gelmeden pişmanlıkla beyanname verenlere ceza kesilmediğini belirtti. Ayrıca kiraya verildiği tespit edilen yaklaşık 1 buçuk milyon konuta yönelik denetim çalışması başlatıldığını duyuru.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kira geliri elde edip beyanname vermesi gereken mükellefler için süre 5 Nisan'da doldu. Son çağrı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi.

    Şimşek, vergi dairelerinden yazı gelmeden Vergi Usul Kanunu'nun pişmanlık hükümlerinden yararlanarak beyanname verenlere ceza kesilmediğini hatırlattı.

    Beyan dönemi içinde kira, ücret ile diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1 milyon 811 bin mükellef beyanname verdi. 399,2 milyar lira matrah ve 126,9 milyar lira vergi beyan edildi. Bu, 2016 yılından bugüne kadarki en yüksek sayı ve tutar oldu.

    Bakan Şimşekten kira geliri çağrısı

    Ticaret Bakanlığı, beyanname vermeyen mükellefleri tespit etti. Bu mükellefler, haklarında cezalı işlem yapılmak üzere en kısa süre içinde vergi dairelerine gönderilecek.

    Kiraya verildiği tespit edilen yaklaşık 1 buçuk milyon konuta yönelik de fiili denetim çalışması başlatıldı. Bu kapsamda konutlar tek tek ziyaret ediliyor. Evin sahibine, kiracıya ve kira tutarına ilişkin bilgiler kayıt altına alınıyor. Şu an kadar 400 binden fazla adreste kontrol yapıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow