hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BES'te "kısmen ödeme" başlıyor… Peki şartlar neler?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Bireysel Emeklilik Sistemi kapsamında, katılımcılar eğitim, evlilik, konut alımı gibi durumlarda sistemden çıkmadan ve sahip olduğu haklardan vazgeçmeden hesaplarında biriken tutarları alabilecek. Bu, 1 Temmuz'da hayata geçirilecek olan "kısmen ödeme" uygulaması ile olacak. Peki kısmen ödeme uygulamasına başvurabilmek için hangi şartlar aranıyor? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bireysel Emeklilik Sistemi kapsamında "kısmen ödeme" uygulaması hayata geçiriliyor. Bu uygulama ile katılımcılar, eğitim, evlilik, konut alımı gibi durumlarda sistemden çıkmadan ve sahip olunan haklardan vazgeçmeden hesaplarında biriken tutarları devlet katkısı dahil alabilecek.

    Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun devreye alacağı uygulama 1 Temmuz'da başlayacak.

    BESte kısmen ödeme başlıyor… Peki şartlar neler

    Peki, kısmen ödeme başvurusunda aranan şartlar ne? Katılımcılar evlilik, konut ve doğal afet için sadece bir kez ödeme alabilecekler. Doğal afet durumunda kısmen ödeme için tarih ve miktar şartına bakılmayacak.

    Kısmen ödeme için ilk başvuru sistemdeki 5’inci yıldan itibaren ve aylık asgari ücretin en az 5 katı ödeme gerçekleştirilmesi halinde yapılabilecek. Katılımcı, evlilik için kısmen ödeme aldıysa, konut için kısmen ödemeyi en az beş yıl sonra ve aylık asgari ücretin en az 5 katı ödeme yaptığı takdirde alabilecek. Konut için ödeme alındıysa, evlilik için de aynı şartlar geçerli olacak.

    Katılımcı, istenilen belgeleri başvuru sırasında teslim edecek. Başvurusu onaylanıp ödeme alanların ödeme aldıktan 2 ay sonrasına kadar konut alındığına ya da evlenildiğine dair belgeleri şirkete iletmesi gerekiyor.

    Evlilik ya da konut alımı başvuru tarihinden önce gerçekleşmişse 2 ay öncesine kadar bu belgeler geçerli olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BESte kısmen ödeme başlıyor… Peki şartlar neler

    Katılımcılar, başvuru formunda belirtmek üzere birikimlerinin yüzde 50'ye kadar kısmını alabilecek. Emeklilik şirketleri kısmen ödeme başvurusunun kabul veya ret sonucunu, talep formunun ulaştığı tarihten itibaren üç iş günü içinde elektronik iletişim araçlarıyla katılımcıya bildirecek.

    Kısmen ödeme tutarları, en geç tüm fon paylarının nakde dönüştüğü günü takip eden ilk iş gününde katılımcı hesabına ödenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow