hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitcoin 72 bin doları aşarak yeni bir rekor kırdı! Uzmanlar uyarıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kripto piyasasına da son durum ne? Bitcoin 72 bin doları aşarak yeni bir rekor kırdı. Uzmanlar, "Bitcoin son derece değişken ve yükseldiği kadar hızlı da düşebilir." uyarısını yaptı. Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi kripto para piyasasında son durumu değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdulkadir Develi, ''Kripto paralara olan talep günbegün artıyor. Ülkeler artık buna dair revalüasyonlar yapmaya başladılar. Kısmi olarak bir düzenleme getirildi Bitcoine dair fakat bütün kripto paraları bu kapsamadı. Sonrasında diğer ülkeler buna dair düzenlemeleri gündemine aldılar. Bizde de buna dair düzenleme söz konusu. Burada SPK normlarına göre artık bir takım şartlar aranacak. Bu kripto varlıklarla ilgili, piyasalarla ilgili bir takım düzenlemeler zaten gelecek.'' ifadelerini kullandı.

    Develi, ''70 bin doları geçti, 40 bin dolarlardan geldi buraya. Yüksek bir oran. Hatta bazı okumalarda şunu görüyorum, bu işin içinde olanlar bile bu kadar artışı çok normal bulmuyorlar. Çok fazla spekülatif durum söz konusu. Bitcoin finansal okuryazarlığında ötesinde bir yatırım aracı olarak biz bunu değerlendiriyoruz.'' dedi.

    Prof. Dr. Develi, ''Dalgalanmalar olabilir, sert düşüşler olabilir. Biraz daha çıkar mı bunu da göreceğiz ama diğer yatırım araçlarının getirirleri düştükçe, özellikle enflasyon karşısında, yatırımcı burada nerden ne kazanabiliriz diye kripto paraları daha fazla talep ediyor.'' şeklinde konuştu.

    Develi, ''Bir de son zamanlarda kurumsal girişler söz konusu. Bundan dolayı da Bitcoinde ciddi bir artış söz konusu.'' dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow