hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deprem bölgesine yeni destek

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KOSGEB, çalışanlarını yerleştirmek için konteyner satın alan sanayiciye, konteyner başına 30 bin lira destek verecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yeni paket ile, KOBİ’lerin daha hızlı ayağa kalkmalarını sağlayacaklarını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    6 Şubat depremlerinin ardından bölgedeki kalifiye işgücünün başka illere göç etmesini engellemek için yeni bir destek paketi hayata geçirildi. KOSGEB, konteynere çalışanını yerleştiren KOBİ’lere konteyner başı 30 bin lira destek verecek.

    Depremin ardından bölgeden nitelikli ve yetişmiş iş gücünün ayrılması ekonomik sorunları beraberinde getiriyor. Bu göçü engellemek için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı harekete geçti. KOSGEB, "İşletme Geliştirme Destek Programı" kapsamında afet dönemi yaşam alanı desteğini başlattı.

    Deprem bölgesine yeni destek

    Yeni uygulamaya göre, KOBİ’lerin, çalışanlarını yerleştirmek için ya da yaşamak için aldıkları konteynerlere hibe desteği verilecek. Destekten faydalanmak için konteynerlerin olağanüstü hal döneminde alınmış olmaları gerekecek. Sanayiciler, 10 konteynere kadar, konteyner başına 30 bin lira destekten faydalanabilecek.

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, üst limiti 300 bin lira olan desteği değerlendirdi. Varank, “Çalışanlarına barınma imkanı sağlayan KOBİ’lerimizin hızlı şekilde ayağa kalkması için gerekli adımları atmış olacağız” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow