hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzede konutuna KDV muafiyeti

    AFAD ile imzalanan protokol kapsamında afetzedelere bağışlanacak konutların inşası dolayısıyla kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına yapılan teslim ve hizmetlere KDV istisnası uygulanacak. Karar, 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli. Detaylar ise Resmi Gazete’de yayımlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Depremzede konutları için getirilen KDV muafiyetinin detayları belli oldu, tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

    Buna göre karar 6 Şubat depremleri nedeniyle genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerleri kapsıyor. AFAD ile imzalanan protokol kapsamında afetzedelere bağışlanacak konutların inşası dolayısıyla kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına yapılan teslim ve hizmetlere, 31 Aralık 2024 tarihine kadar KDV istisnası uygulanacak.

    Depremzede konutuna KDV muafiyeti

    Okul, işyeri, cami, fabrika gibi konut niteliğinde olmayan yapıların inşası ile mevcut konutların tadil, bakım ve onarımına ilişkin mal ve hizmet alımları istisna kapsamında olmayacak.

    İstisnadan faydalanılabilmesi için kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, AFAD ile bağış protokolü imzalaması gerekecek. İstisna, konutun inşasına yönelik mal ve hizmet alımlarını kapsayacak. Bir arada bulunan konutların yapımına ilişkin altyapı işleri, site içi yollar, istinat duvarı, perde duvarı, çevre duvarı ve benzerlerine ilişkin mal ve hizmetler istisna kapsamında değerlendirilecek. Çocuk parkı, bahçe düzenlemesi, havuz, pergole, kamelya, spor alanı ve benzerlerinin yapımına ilişkin mal ve hizmet alımları istisna kapsamında olmayacak. Ayrıca, konutların mutfak dolabı, konut sahibi kişilerce sökülüp taşınamayacak olan banyo dolabı ve vestiyer, panel radyatör, kombi, duşakabin, küvet ve benzerleri istisna kapsamında yer alacak, mobilya, beyaz eşya, perde, avize, televizyon ve benzeri eşyalar ise istisnanın dışında tutulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Depremzede konutuna KDV muafiyeti

    AFAD'a nakdi olarak yapılan bağışlar kullanılarak, bu kurum tarafından yaptırılan konutlara ilişkin mal ve hizmet alımlarında istisna uygulanmayacak. Öte yandan, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının istisna kapsamında inşa ettikleri konutların AFAD'a bedelsiz teslimi de KDV'den istisna tutulacak. Depremzede konutları için getirilen KDV muafiyetinin detayları belli oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow