hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DİSK: Asgari ücret 13 bin 200 TL olmalı

    Yeni asgari ücretin belirlenmesi için geri sayım başlamışken Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), asgari ücret talebini açıkladı. 2023'te asgari ücretin 13 bin 200 lira olması istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca kişinin beklediği tarih geldi. 2023 yılı asgari ücretinin açıklanmasına günler kaldı.

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı çarşamba günü yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak toplantıların ikincisi 14 Aralık'ta olacak.

    Komisyonda işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci yer alacak. İşçi kesimini Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, işveren kesimini ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil edecek.
    DİSK: Asgari ücret 13 bin 200 TL olmalı

    Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin en düşük 7 bin 785 lira olması gerektiğini açıklamıştı. Atalay, bu ücretin kendileri için kırmızı çizgi olduğunu belirtti. "Bunun altında bir rakamı kabul etmemiz mümkün değil. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız" dedi.

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'ndan asgari ücretle ilgili açıklama geldi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, enflasyon tek haneli rakama düşene kadar asgari ücretin yılda 4 kez güncellenmesi gerektiğini söyledi. Talep ettikleri ücreti açıkladı.

    Yeni asgari ücretin aralık sonu gelmeden belirlenmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow