hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğalgaz tüketim desteği artırıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ailelere kış aylarında verdiği doğalgaz desteği artırıldı. Peki ne kadar bir destek verilecek? Kimler başvuru yapabilecek? Detayları SGK Uzmanı Emin Yılmaz anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Doğalgaz destek ödemelerinin artırma kararı aldık.” Doğalgaz destek ödemelerinin artırıldığı müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi, destek ödemelerinin rakamları değişti.

    Peki ihtiyaç sahibi vatandaşların doğalgaz desteğinden yararlanmak için hangi şartları karşılaması gerekiyor?

    SGK Uzmanı Emin Yılmaz konuyla ilgili, “Yıllık olarak veriliyordu bu rakam daha öncesinde 900 TL ile 2500 TL arasındaydı. Bu rakam, 1500 lirayla 3500 TL’ye yükseltmiş bulunmakta. En başta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması lazım, ikamet ettiği evin doğalgazının destek olması amaçlı gerekecek en önemli detay kısmı da şurası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden hak sahibi olup olmadığı araştırılması lazım” ifadelerini kullandı.

    Doğalgaz tüketim desteği artırıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüm şartları yerine getirenler nasıl başvuru yapacaklar? “E-devlet üzerinden giriş yapılacak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde sosyal destekler veriliyor, ilgili linke girilecek sonrasında da doğalgaz tüketim desteği başvurusu olan kutucuğunu işaretlediği zaman direkt sistem otomatik yönlendirecek.”

    Doğalgaz destek parasını almaya hak kazananların ödemeleri PTT kartına yatacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow