hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro'nun yükselmesi Yunan turiste yaradı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKDHA

    Türk lirasının euro karşısında değer kaybetmesiyle tatil için Yunanistan'a gidenlerin sayısı yüzde 50 oranında düştü. Ama Yunanlar için bu durum, alışveriş ile tatil fırsatı oldu. Ege'ye ve özellikle Ayvalık'a Yunan akını var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesi, döviz kurundaki artış nedeniyle Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan gelen Yunan turistlerin akınına uğruyor. Günübirlik gelip pazar filelerini dolduran Yunan turistler, esnafın yüzünü güldürdü. Ayvalık Jale Turizm'in sahibi Fatih Jale, alışverişe gelen Yunan turistlerin, kişi başı 500 ile 1000 Euro arasında para bıraktığını söyledi.

    Türklerin yurt dışı tatillerinde ilk tercihi olan Yunan adalarına geçiş, bu yıl döviz kurundaki artış nedeniyle yüzde 50 azaldı. Türk lirasının euro karşısındaki değer kaybı, turist akışını tersine çevirdi. Yunan vatandaşların Türkiye'ye olan ilgisi arttı. Geçen yıllara göre, Yunanistan'a yapılan feribot sefer sayılarında düşüş yaşanırken, Yunan adalarından yapılan seferlerde artış oldu. Türk lirasının değer kaybını fırsat bilen Yunan turistler alışveriş için de Türkiye'ye gelmeye başladı. 

    Yunan turistlerin tercihi Ayvalık

    Midilli Adası'ndan günübirlik Ayvalık'a gelen Yunan turistler, semt pazarlarını dolduruyor. Turistler, pazar filelerini doldurup, akşam tekrar Midilli'ye dönüyor. Turizm işletmesi sahibi Fatih Jale, son dönemde euro´daki yükseliş nedeniyle Yunan turistlerin Ayvalık'a ilgisinin arttığını söyledi. Sabah Midilli'den Ayvalık'a gelen Yunan turistlerin akşama kadar alışveriş yaptığını belirten Fatih Jale, "Yunan turistler elleri dolu olarak Midilli'ye dönüyor. Euro'daki artış nedeniyle alışveriş için ilçeyi tercih eden Yunan turistler, kişi başı 500 ile 1000 Euro arası para bırakmaya başladı. Böyle devam ederse, Yunan turistler, Ayvalık ekonomisine büyük katkı sağlayacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayvalık'taki sezonun iyi başladığını belirten pazar esnafı ise Yunanı turistlerin ilgisinden memnun olduklarını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow