hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasalar yeni güne nasıl başladı? | 01.11.2022

    Finans dünyası Fed'in kararına odaklanmışken, piyasalar yeni güne nasıl başladı? Detayları, CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz, konuğu Rıza Gökay Tuğsavrol ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol, şunları söyledi:

    Piyasaya baktığımız zaman şu an beklentiyi karşılıyor, beklentiyi fiyatlıyor gibi gözükmekte. Baktığımız zaman dün itibariyle 111.40'a, 111.50'lere ulaşan dolar endeksi şu an itibariyle tekrardan 110 binin altına sarkmış vaziyette. Bu baktığımızda artık Fed'in 75 baz puanlık faiz artışının kesin olmuş olduğu fakat ondan sonraki durumu Powell'ın açıklamasında 1 güvercin konuşması beklendiği artık, hafif şahin konuşması beklentisi içerisinde olduğunu piyasanın gözlemliyoruz. Çünkü neden burada dolar endeksi artarken artık düşmüş vaziyette geçmiş vaziyette. Bunun yanı sıra Amerikan yıllıklarda 4 üzeri rakamlar geziyordu. Şu an 4.050 civarındaydı. Şu an itibariyle 4.020 seviyelerinde kadar tekrardan geri gelmiş duruyor. Bu da ufak da olsa aslında gram altın ve borsamız kadar olmasa gram altın ve TL'yi, onsu hareketlendirilmiş gibi gözüküyor. Dün itibariyle 1630 seviyelerini test ediyordu ons fiyatı. Şu an itibariyle tekrardan 1650 seviyelerine geri gelmiş vaziyette. Bu ilerleyen dönemlerde baktığımız zaman artık 75 baz puandan vazgeçip aralık döneminde 50 baz puanın gelebileceğini düşünerek, piyasanın yukarı yönlü hareketini bize işaretidir. Onu anlamış olabiliriz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Euro-dolar paritesi 0.99 seviyesine kadar tekrardan çıkmış vaziyette. Artık bizim içimizdeki dolar-TL fiyatı birazcık dolar endeksinden bağımsız hareket ediyor. Burada baktığımız zaman dolar-TL dün itibariyle 18.620'erden satışı varken şu an itibariyle tekrardan satış 18.700'lere kadar uzanmış vaziyette. Bu genel itibariyle dolar-TL'nin dediğim gibi ileri yönlü bir anda sıçrama yapabileceğini bize gösteriyor. Genel ekonomistlerin düşüncesi o yönde baktığımız zaman. İlerleyen zamanlarda bize neyin göstereceği belli olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow