hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    E-ticaret hacmi ilk 6 ayda yüzde 116 arttı

    Alışverişte trend değişmedi. 2022 yılında da elektronik ticarette büyük artış yaşandı. Yılın ilk 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre e-ticaret hacmi yüzde 116 artışla 348 milyar liraya ulaştı. Yılın ilk yarısında e-ticarette siparişler ise 2 milyar 294 milyon adet olarak kayda geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mağaza mağaza gezmek. Ürün denemek eskisi kadar revaçta değil. Yeni trend e-ticaret. Yani internetten alışveriş. Üstelik rakamlarda bu değişimi destekliyor.

    Ticaret Bakanlığı, elektronik ticaret bilgi sistemi verileriyle bu yılın 6 aylık dönemine ilişkin elektronik ticaret istatistikleri raporunu hazırladı. Ocak-Haziran döneminde Türkiye'nin e-ticaret hacmi geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 116 arttı ve 348 milyar lirayı buldu. Bu yılın ilk yarısında siparişler yüzde 38 artışla 1 milyar 654 milyondan 2 milyar 294 milyon adede yükseldi.

     E-ticaret hacmi ilk 6 ayda yüzde 116 arttı

    Raporda sektör bazlı e-ticaret hacmi de değerlendirildi. Buna göre beyaz eşya ve küçük ev aletleri yaklaşık 43,7 milyar lira. Hava yolları 30,4 milyar lira. Giyim ayakkabı ve aksesuar 24,6 milyar lira. Elektronik sektörü ise 20,3 milyar liralık hacimle öne çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Raporda e-ticarette kişi başına düşen harcama bilgisi de yer aldı. 18-70 yaş nüfusta ortalama kişi başı harcama 4 bin 964 lira olarak hesaplandı. Ayrıca göre e-ticaret yapanların yüzde 52'sini kadınlar, yüzde 48'ini ise erkeklerin oluşturulduğu görüldü.

    İnternetten alışveriş en çok yüzde 39 ile İstanbul, yüzde 9 ile Ankara ve yüzde 6 ile İzmir'de yaşayanlar tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow