hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekonomi yönetimi Orta Vadeli Program’ı değerlendirdi

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Orta Vadeli Program ile ilgili basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yılmaz, programın etkilerinin 2024 yılı başta olmak üzere hissedilmeye başlanacağını belirtti. Bakan Şimşek ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteğinin tam olduğunu, bu konuda en ufak bir tereddüt bulunmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Şimşek ve Erkan, OVP sonrası basın mensupları ile bir araya geldi ve soruları tek tek yanıtladılar.

    Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program’ın en büyük gücünün Cumhurbaşkanı’nın “arkasındayız” demesi olduğuna dikkat çekti.

    Ekonomi yönetimi Orta Vadeli Program’ı değerlendirdi

    Peki programın etkileri ne zaman hissedilecek? Yılmaz, 2024'ü işaret etti. "2024 yılı başta olmak üzere değişimleri hep birlikte göreceğiz" dedi. Orta Vadeli Program’da 3 yıllık yol haritası belirlendi. Şimdi gözler bütçede. Yılmaz bütçenin 17 Ekim'e kadar tamamlanıp Meclis’e sevk edileceğini belirtti.

    Yılmaz'a kurun seyri de soruldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, serbest piyasa ortamını olduğunun altını çizdi. "Kur burada şekillenecek kimsenin kurla ilgili hedef koyması mümkün değil" mesajı verdi.

    Toplantıdaki bir diğer isim Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise "Maliye politikasına ilişkin sayın Cumhurbaşkanımızın desteği tam. Programın ana hedefi enflasyonu tek haneye zamanla çekmek ve orada tutmak. Şu anda geçiş dönemindeyiz. Dar gelirlinin alım gücünün kalıcı artırılması için tek yol enflasyonu tek hanelere düşürmek" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomi yönetimi Orta Vadeli Program’ı değerlendirdi

    Şimşek bundan sonra ücret düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağının da altını çizdi.

    İşverenlerin de katkısının olduğu yeni bir bireysel emeklilik modeli de yolda. Şimşek, ‘amaç, tasarrufları artırmak, sistemde kalış sürelerini artırmak, fon tutarını arttırmak" dedi.

    Peki kur korumalı mevduattan ne zaman çıkılacak? Şimşek, "önce rezervleri güçlendireceğiz sonra çıkış olacak" dedi.

    Ekonomi yönetimi Orta Vadeli Program’ı değerlendirdi

    Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ise "2024 yılında dezenflasyonun tesisi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" mesajı verdi. "Tahvil piyasasında yabancı yatırımcı artışını bekliyoruz" vurgusu yaptı ve "sistemin TL'ye dönme hızını kademeli şekilde yapacağız" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow