hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekonomide 2019

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yeni yılda ekonomi en önemli başlıklar arasında olacak. Temel hedef enflasyonu düşürmek, cari açağı ve işsizliği azaltmak, teknolojik katma değeri yüksek projeleri desteklemek. Sadece bunlar değil daha çevreci politikaların devreye girmesinden yerli oto gibi büyük projelerdeki adımlara kadar pek çok başlık da takipte olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2019'da ekonomi de başka hangi temel hedefler, projeler olacak?
    ''Enflasyonu düşürmek'' onların başında geliyor. Hal yasası bu konuda atılacak önemli adımlardan. Teklifin genel çerçevesi çizildi, son rötuşların ardından meclise gelmesi bekleniyor. Buna göre hallerde satılan ürün çeşidi artacak, komisyonculuk kalkacak ve soğuk hava depoları hallerde zorunlu olacak. 
    Türkiye 2019 ile birlikte daha çevreci politikaları da hayata gecirecek. Ücretli poşet uygulaması ilk sırada yer alırken, daha çok pazar çantaları , file ve bez çanta kullanımı teşvik edilecek. 
    2019 yılı, merakla beklenen ve uzun süredir konuşulan Kanal İstanbul gibi büyük projeler için de önemli bir yıl olması planlanıyor. 
    Doğu ve Güneydoğu'da bölücü terör örgütünden zarar gören bölgelerdeki yeniden inşa çalışmalarının da tamamlanması bekleniyor. Diyarbakır Sur'da bin 500 taş ev yapılacak. Konut teslimlerinin 2019'un ortalarına kadar yapılması bekleniyor. 

    Gümrük Birliği sürecinin nasıl devam edeceğine dair önemli toplantıların da 2019'da yapılması öngörülüyor.
    Vergi sistemine ilişkin çalışmaların hızlanması beklenen 2019 için bir diğer önemli başlık ''Daha basit bir mevzuat''.
    Vergiyi tabana yayma çalışmaları, tasarruf, cari açığın ve işsizliğin azaltılması ve mali disiplinden taviz vermemek de 2019 yılında temel hedeflerden olacak. Teşvik edilecek alanların başında ise teknoloji, katma değeri yüksek projeler olacak. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow